divendres, 22 de gener del 2016

MOUSSE DE XOCOLATA





Bo, bo i molt bo es l'únic que us puc dir d'aquesta nova recepta de mousse de xocolata que he trobat al bloc de lacuinera.com. Jo sempre feia la recepta de l'enciclopedia Sarpe, però aquest es la meitat de fàcil. Encara no se si aguantarà els viatges de l'estiu, ja us ho diré...

*Recepta mousse de xocolata de la cuinera:
  • 170 gr. de xocolata per fondre
  • 30 gr. de mantega
  • 4 ous
  • 80 gr. de sucre glass
* Es posa a fondre el xocolate i la mantega al bany maria, es reserva per a que li baixi la temperatura moment en que li agegirem els rovells, montem les clares a punt de neu i les afegim amb moviments envolvents. Ja està, ho posem als gotets i llestos, algo per decorar, de xocolate o no i servim.



*Recepta de mousse de xocolata de la Sarpe:

  • 120 gr. de sucre glass
  • 180 gr. de xocolata per fondre
  • 5 ous
  • 3 fulles de gelatina
  • 150 ml. nata líquida amb 35% MG
  *Trocejem la xocolata i la desfem al bany maria, posem la gelatina en remull amb aigua molt freda, separem 3 clares i les muntem, muntem la nata però no massa, els 2 ous sencers que queden i els 3 rovells els posem amb un cassó amb el sucre al bany maria i els montem amb varilles durant uns 10 minuts ben bons. Aquest pas, si tinguessim una thermomix seria bufar i fer ampolles, però jo no en tinc, però tinc una bola al braç digna d'admirar,,,
Cuan els ous i el sucre estàn ben emulsionats i comencen a blanquejar hi afegim la gelatina amb filet, desprès la xocolata fossa i finalment anem tirant alternativament cullerades de nata montada i de clares montades anant remenant amb moviments envolvents i amb espàtula de goma, per tal que no ens marxi l'aire atrapat a la nata i les clares. Cuan està tot ben integrat triem el motlle, gotets o directament damunt d'algún pastís.
Aquesta recepta es una mica més laboriosa però està realment bo, es el que faig per al restaurant durant l'estiu cada dos dies, proveu-les les dos i decidiu. Besades a totes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.