dimarts, 1 de març del 2016

CROISANTS CASOLANS



No us penseu que són iguals que els industrials, a mi el que em consola és que són sense additius i que m'ho he passat pipa amassant i plegant, perquè això sí que ho tenen estos croisants, has de plegar molt i molt. Recent fets estaven de muerte i al dia següent NO eren xiclet ni estaven com una pedra... Crec que en aquesta recepta es pot millorar l'amassat o la barreja de les grases, però de moment l'he agafat de la gran enciclopedia de cocina paso a paso, SARPE, que a la meva cuina és una eminència, perquè consultant internet me perdo i molt.

*Recepta:
- 100gr. de mantega sense sal
- 100gr. de llard o segí
- 25gr. de llevat de panader
- 210 ml. d'aigua tèbia
- 450gr. de farina de força
- 1 ou batut
- 2 culleradetes de sal

+ El procediment s'asembla bastant al de fer pasta de full.
Primer que res es barrejen les dues grases, reservant 25 gr. de mantega, i es reserven, crec que dissabte que ve quan els torni a fer les fondré directament per posar-les després a un tuper per a que cuallin, així podré tallar la grasa en comptes de posar-la a cullerades com he fet. Crec que això li donarà més finor... o no.
Desfem el llevat amb l'aigua tèbia, passem la farina pel colador juntament amb la sal, hi afegim l'ou, l'aigua i els 25gr. de mantega toveta. Amassem i amassem fins que es fa una bola fina, s'unta amb oli i es deixa reposar a un lloc calentet fins que dobli volum. 
Quan ha crescut l'estirem amb el corró i la deixem amb forma de rectangle per poder anar plegant fàcilment, dividim la grasa en 3 parts iguals, que anirem escampant per damunt cobrint les 2/3 parts de la massa, ho pleguem en 3 doblecs i estirem fins formar un altre rectangle, ho deixem 30 minuts a la nevera. Això es fa 2 vegades mes fins acabar la grasa i 3 vegades més sense grasa, es plega en 3 i es refreda 6 cops en total.
I ara ve l'hora de tallar-los! Jo vaig fer lo que vaig poguer i concentrada com estava casi se me cremen despres jiji. Bé, es tallen triangulets i s'enrotllen de la part ampla cap a la prima, es van ficant a la safata del forn, els tapem mentre s'escalfa el forn a 200ºC, s'embetumen amb ou batut i cap a dintre fins que estiguin doradets, uns 10 minuts.



Cadascun tenía la seva morfología personal propia d'una aficionada com jo, pero el gusto va ser bo.

  1.  


Al cap de dos dies, els 5 que quedaven, van ser tallats per la meitat torrats al gratinador i untats amb nocilla... pels nens...


Ahh, per cert, café o te?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por ayudarme a mejorar, pero dimelo, porque sino no me entero.